ВЪПРОС

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

ВЪПРОС

Мнение от backondatrack » чет дек 16, 2010 22:23

Напоследък много често ми се случва да разсъждавам в/у една тема..с хиляди познати, независимо момчета или момичета, в трезво и съответно в изкривено състояние, като субстанциите не са решаващи, хаха. ;] Както и да е, ето за какво става въпрос в общи линии : ежедневно по улици, заведения и всякви други локации виждам задоволително красиви момичета ( цялостна оценка е тва ;] ) с половинките им, които обаче са техни тотални антидоти..не искам да използвам по-цветуща характеристика, всеки се сеща за кво иде реч. Оттук изплува един от най-тежките въпроси на моя живот, хаха, а именно - защо нещата се получават така? Мисля да изложа всички изводи, до които съм стигнал сам, или с помощта на различните ми събеседници. Допълнително искам само да отбележа, че в изложението си визирам Евите и най-вече техния разум. Не искам да обиждам когото и да е, и го отбелязвам, тъй като съм сигурен, че след като разсъжденията ми биват прочетени от по-големия процент от мъжката част, ще има редица апели от сорта на "Тази е бахти и тъпата мастия!" и т.н., от което ще последва вечната полемика кой от двата пола е по-велик и извисен интелектуално, което аз ОЧЕВИДНО не искам да се случи. ;] Тук става дума само и единствено за мислещи хора, от двете страни на барикадата. При другите някак си нещата са ясни. И ПАК - НЕ ИСКАМ ДА ОБИЖДАМ НИКОГО, най-вече с последното изречение. Всички са чудесни така и така, нали знаете. ;]
В най-честия случай, ако разговарям с момиче по темата, нейните основни точки се изразяват в идеята, че за жената външния вид на партнъора й не е от значение; в много по-голяма степен се залага на неговия интелект. Стабилно становище, но аз поставям акцента в/у нещо, което не бива да остава по-назад - характера му... "Eстествено, и това качество трябва да е на ниво.", чувам остреща. Т.е съвкупността от умствените способности и характера са може би най-търсенето от една жена в нейния партнъор.
Да речем, че съм доста склонен да се съглася с даденото мнение, но при положение, че доста често съм срещал една и съща случка сред много двойки, я елиминирам като опция.
Защото мога да изреждам редица примери, в които момчето наистина има нещо в черепната кутия, но като личност е ЗЛЕ. Не искам да се задълбочавам в този аспект, идеята е простичка и всеки я разбира. С други думи казано (деба, тва е един от любимите ми лафове, хах ) - жената не може да разчита на човека до себе си в редица отношения.
След като съм споделил до сега набрания опит с партията ми по диалог, ако е от мъжки пол, то той веднага залага на тезата, че момченцето ( използвам умалителната форма на съществителното умишлено ) задължително трябва да има кинти. Защото какво друго би задържало една наистина изписана девойка при някъв пълен кавал? И наистина звучи доста логично, но това твърдение запазва съответната си титла до момента, в който се появява следващата опция.
Залагам на по-абстрактни определения - грозен, мекушав, без стабилна опора в джоба, и въпреки това до него отново виждаш красиво създание, за което ти и аз доста често си мечтаем. Прекомерно сложен ребус за мен, но благодарение на хората, които се опитват да ме разберат, получавам нужните просветления. Вариант 1) : девойката е безусловно чувствителна и прекалено податлива на емоцията СЪЖАЛЕНИЕ.. та тя наистина иска да му помогне да доизшлайфа егото си, иска да му бъде полезна. Може би водена от желанието да изпълни християнския си дълг към ближния, нямам идея, хаха. Мога само да гадая.
Вариант 2) : на момичето му е писнало да се занимава с 'играчи', копелета, които вижда сравнително често и навсякъде, които имат единствени и сходни мисли спрямо нея. Та тя копнее за нещо по-различно, защото е трудно постоянно да отблъскваш неспирните атаки. И това 'нещо' може да бъде всеки кавал ( тва етикетче много ме радва ), който е в пълен контраст с гореописаната представа, и тя е готова да го направи щастлив. С времето обаче каручката се обръща грубо, виждал съм го хиляди пъти, и наглед първоначалното и беззащитно келешче решава, че е време да обърне концепцията на тяхната връзка и да върне жеста на състрадателното момиче по коренно противоположен начин - той започва да я МАЧКА. Но тъй като тя вече е прекалено привързана, а и не вярва, че пак ще срещне някой подобен, деба и природното изкючение, не иска да скъса с него. И тази лента продължава да се върти един вид до безкрай. И има само един логичен и най-вече ПРИЛИЧЕН завършек на нещата, но той идва много късно...а понякога изобщо не се появява.
Един приятел реши да обрисува цялостно интересната ситуация с тежка теза - "Красивите ябълки ги ядат свинете". И на мен ми допадна като идея доста бързо. Но отново си задавам въпроса 'Защо е така?'. Пишейки моята рецензия за нещата си признавам, че съм изключително затруднен и моля всеки, който прочете този пост, да каже мнението си по въпроса. Предполагам, че няква част от моите възгледи са се заселили и в други съзнания, но ми е интересно да чуя за кво става въпрос.
Бих направил необходимото обобщение в 'поантата на моята поема' и отново да задам основния въпрос - красиво, умно, комуникативно момиче ( + каквито други положителни качества искате да приложите като допълнение ) е с нейния тотален АНТИДОТ и му се радва безрезервно. Защо? Споделете мнението си.

Husalen
Търсещ
Мнения: 31
Регистриран: пет сеп 17, 2010 23:18

Мнение от Husalen » пет дек 17, 2010 1:37

А защо не ти е идвало на ум, че ако ти не виждаш нищо в него не значи, че наистина няма нищо? Твоите критерии за стойностен човек със сигурност са различни от на жените, особено ако е красива, умна и бля-бля-бля – прелест и обожание. Освен това ако наистина той е олигофрена за какъвто си го предствяме това значи, че самото момиче не е толкова умно за колкото изглежда. Нали не говорим за умност като за образование, знания и интелегентност.. откъм науките. Аз говоря за умност като ценности, справяне с живота или иначе казано природна интелегентност.
Друга опция е тя да е със изключително ниско самочувствие, да се самонаказва като е със тъпанар или просто да й е все тая с кого е.
Освен това да не забравяме колко заблудени жени има и как виждат злато там където има ръжда та се лющи чак.. С две думи всеки вижда нещо някъде си, просто защото иска да е там.
Вариантите за подобни случаи са страшно много.. Една жена е готова да бъде с някой си, защото просто й напомня за бившия, закриля я.. или поне в нейните очи е така, та дори и за баща й да й напомня.
Още за вмомента се сещам, че може докато се е събирала с него да е видяла нещо в тъпана, защото е имала тежка предишна връзка и докато се е усетила е станало късно – той се е влюбил, или тя в него..
Темата колкото е обширна и сложна за разискване, толкова е и проста.
Хората сме тъпанари и гледаме лесното.. тъпотията сама по себе си е абсурд, а как да си обясни един разумен човек един абсурд?!

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

Мнение от backondatrack » пет дек 17, 2010 2:10

Виж, точно защото има прекалено много вариации, започнах да разисквам с толкова хора. И именно заради това постнах темата тук, просто защото мога да видя и други мнения.
Ти написа доста точни, поне според мен неща, отвори ми очите за аспекти, за които не се бях досегащал. Благодаря за което. ;) Двете страни на всяко нешо са логиката и парадокса, и наистина щеше да е по-лесно, ако бях решил, че всичко е толкова приемливо и елементарно. НО предпочитам да задълбая малко повече, интересно ми е, хах.
Не съм убеден, че 'абсурд' е точната дефиниция на това явление, просто то се вижда ежедневно и съдържанието на термина се изменя. И за това набирам информация. ;)
Още веднъж - 10х за мнението, пич. ;)

Husalen
Търсещ
Мнения: 31
Регистриран: пет сеп 17, 2010 23:18

Мнение от Husalen » пет дек 17, 2010 2:18

Аз съм жена между другото..
А за абсурда имах предвид, че самата тъпотия в хората е един голям абсурд.. това може би е поредното явление поради този абсурд - тъпотията.
Жените са прекалено слаби повечето, затова и може би труднопредвидими и необясними..

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » пет дек 17, 2010 6:00

Изхождаш от идеята за антидота на `перфектното създание` (от женски пол). Как преценяваш, че `мацката е готина` и че грозният й антидот е и тъп и смотан. Очевидно накланяш везните, че има пари?
Виж сега, ти си си изградил едно определено мнение виждам, уж се чудиш и имаш нужда от доизясняване, но си имаш мнение от бетон. Само че не подхождаш правилно. Защо приехме съвършените създания от женски пол за такива по default? В какво се изразява готиното в едно момиче? Само в задника ли? - примерно и умишлено цинично казано. Има тип жени и мъже, които се търсят взаимно, по мое мнение ги събира интелекта. Напоследък се наблюдава в нашата държава - фолк певица - футболист. Да речем, че са на една интелектуална линия. И двамата търсят повърхностното и светското - намират се. Ако и ти си закоравял под ефекта на този шаблон и смяташ, че всяка жена и мъж единици са нещо такова, може би от тук произлиза и замислянето ти.
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

Мнение от backondatrack » пет дек 17, 2010 13:58

Husalen написа:Аз съм жена между другото..
А за абсурда имах предвид, че самата тъпотия в хората е един голям абсурд.. това може би е поредното явление поради този абсурд - тъпотията.
Жените са прекалено слаби повечето, затова и може би труднопредвидими и необясними..
И най-вероятно факторът, който е решаващ за техния избор, се изразява в лицето на сигурността, която търсят. Не казвам, че съм ПРАВ, все пак ти си жена и можеш да ме коригираш. ;]
@Gab4o, аспекта с паричките съм го разгледал отделно. Той оправдава значителен процент от явлението. Но бих предпочел да разгледам случая, когато парите липсват.
Относно твоята теза за съвършените бройки от женския пол - не парадирам, че всички са такива, визирам тези, които изпъкват по даден начин по двата параграфа, т.е. външност и интелект. И точно тук изскача абсурдът на Husalen, който тя обясни по-горе.
Не ме вълнуват примерите с чалгарка и футболист, сеш се. Описал съм го в първия си пост, просто при тях няма какво да ме учуди.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пет дек 17, 2010 20:54

Откъде идва това с парите...
Самката иска да осигури най-доброто за поколението си. Дали това ще е закрила дали ще е материална възможност да ги гледа самеца до нея... Това е от животинска гледна точка или по-скоро естествен подбор. Принципно жената е тази която избира, а всяко действие и търсене определя предлагането. Вижда се и от двете страни - и мъжете и жените. Мъжете прецакват жените - те им връщат. Жените прецакват мъжете - те им връщат. Прибави малко теория на хауса и кой от кого прецакан и как. Кой как предава негативите натам или как се научава на курвенски номера (не слагам само жените в тази група). Има си също така и комплекси.

Относно мисленето... Мъжете и жените мислят различно (не по-добре или по-зле един от друг, а различно) и в това няма нищо лошо. Отделно не забравяй и че "любовта е сляпа" и "красотата е в очите на влюбение" и т.н. За кой ум говорим и за коя красота. Личния модел или всеобщият който в момента е моден в обществото?

За накрая ще кажа още едно клиш за всеки влак си има пътници (дори и за пътническия).

Husalen
Търсещ
Мнения: 31
Регистриран: пет сеп 17, 2010 23:18

Мнение от Husalen » съб дек 18, 2010 6:59

backondatrack написа:
Husalen написа:Аз съм жена между другото..
А за абсурда имах предвид, че самата тъпотия в хората е един голям абсурд.. това може би е поредното явление поради този абсурд - тъпотията.
Жените са прекалено слаби повечето, затова и може би труднопредвидими и необясними..
И най-вероятно факторът, който е решаващ за техния избор, се изразява в лицето на сигурността, която търсят. Не казвам, че съм ПРАВ, все пак ти си жена и можеш да ме коригираш. ;]
Ами да прав си. И тук както навсякъде, с предимство е най-нужното, а какво по-важно от сигурността в каквото и да се изразява тя? Но в примера в първият ти пост поне аз не виждам каква сигурност може да й даде описаното момче. Може само да гадаем май.. Ако от типа момичета бля-бля перфектна едва ли наистина ще има нужда от подобен човек.. дори може да й е пречка, затова е добре май да се вгледаш по-добре в нея...

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

Мнение от backondatrack » съб дек 18, 2010 15:01

Никога няма как да съм сигурен, нали ? ;] В момента обсъждаме различни хипотези и се обогатяваме, аз съм доволен. Предполагам, че има още множество варианти, така че който има какво да добави - време е да се разписва вече. ;]

vikoga
Мярвал се
Мнения: 8
Регистриран: съб дек 18, 2010 20:51
Местоположение: Варна

Мнение от vikoga » съб дек 18, 2010 22:35

Да взема и аз да се разпиша :roll:
Я си представете, грозен мъж с грозна жена; глупава жена с глупав мъж и др.подобни определения. :lol: Резултатът ще е двете крайности едните много красиви поколения а другите много грозни. Отнася се и за ума и за другите. Ще изчезне златната среда: красив/а-глупав/а и грозен/а-умен/а :idea:
А сега сериозно, Няма как да се познае по външноста човека дали е красив,грозен,умен или глупав. Красотата е относително понятие, някой е красив външно но с грозна душевност и обратно. Така, че никога не съдя за съдържанието по обвивката. Предполагам че всички сме чели романа на Виктор Юго- Парижката Света Богородица! Не се сещам за по добър пример от Квазимодо в момента. Сещам се и за другата противоположност, романа : Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд. :!:

Husalen
Търсещ
Мнения: 31
Регистриран: пет сеп 17, 2010 23:18

Мнение от Husalen » съб дек 18, 2010 23:41

Та точно това е златната среда в обществата - глупаци, умници и междинни. Няма как да се раждат само гениални, тъпи или с нормални способности деца.
И тук отново идва противоречието в хората. Точно защото е относително, не може да се твърди дали може да се определи или не. За някои може, за някои не. Колкото хора, толкова и мнения..
Квазимодо да не би да е красавец след като е с добра душевност, или Дориан Грей обратното.. Щом говорим за външна красота се изключват автоматично другите плюсове и муниси в личността! Знам, че е трудно да се елеминира мнението за човек след опознаването му, но щом се отнася за една част от личността му е наложително да се изключва и игнорира останалото.

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

Мнение от backondatrack » съб дек 18, 2010 23:45

@vikoga, съгласен съм с примерите, които изброяваш. В тях всичко е точно, има логика и, най-вече, СМИСЪЛ. ;] Обаче аз се вълнувам повече от малко по-грубата хипотеза, фиксирана в описанието ( образно казано, естсествено ) - грозен вътрешно и външно. ;) Шото тва наблюдавам доста често и напълно нормално в мен се заформят въпросите, които дебатирам в тази тема. ;]

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » нед дек 19, 2010 2:33

backondatrack написа:@vikoga, съгласен съм с примерите, които изброяваш. В тях всичко е точно, има логика и, най-вече, СМИСЪЛ. ;] Обаче аз се вълнувам повече от малко по-грубата хипотеза, фиксирана в описанието ( образно казано, естсествено ) - грозен вътрешно и външно. ;) Шото тва наблюдавам доста често и напълно нормално в мен се заформят въпросите, които дебатирам в тази тема. ;]
Липса на избор, хаха
А сега сериозно - хората ти отговориха, но ти искаш да чуеш предположенията за вариант, изцяло проектиран в твоето съзнание, било то някаква истина или не. Един вид питаш хората как се получава така, те ти казват, но ти държиш да ти отговорят точно на определен зададен модел от теб, като по този начин ги караш да се съгласят, че нещата седят точно така, както и че твоята истина е единствената. Да твърдиш, че мъже, които са вътрешно и външно грозни, ходят с красиви момичета и да се питаш защо го приемам ако кажем, че това е някакъв вариант на нещата. Тоест че това съществува, както и много други варианти. Но да повярвам, че е тенденция навсякъде - не. А и както казаха по-горе - как се определя, че някой е красив и грозен? Да кажем все пак, че може да се определи външно и е същински Квазимодо, но вътрешно? И все пак да ти отговоря - жените, които са с такива мъже, са с тях от финансов интерес. Макар че не мога да приема, че това е единствената причина. Понякога човек среща дрвуг човек в определен момент от живота си, когато изживяват едно и също или единия е помогнал на другия, а при други обстоятелства не биха били заедно - един вид - всичко се дължи на момента от живота ти, когато срещаш някой. Поне в тези според теб `несполучливи` случаи. Другото, което е...ти казваш, че мацките били готини, но дали и те са красиви отвътре? Или интереса клати феса, или пък, както казах, всичко е до момента и обстоятелствата, когато срещаш някой. Попринцип аз не изповядвам тази философия, аз съм по-романтична и вярвам в истинската любов и т.н, но се опитах да ти отговоря за конкретния случай. Но повярвай ми - най-грешното е да тръгнеш от самото начало да смяташ, че този е черен и този бял, ама как така...дано ме разбра.
PS: Всеки човек е една вселена.
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
backondatrack
Новак
Мнения: 12
Регистриран: чет дек 16, 2010 22:22
Местоположение: дитирамбика
Контакти:

Мнение от backondatrack » вт яну 04, 2011 0:19

Втората половина на поста ми се струва доста по-смислена. Може би трябваше да спестиш първата, разсъжденията ти там играят ролята на пълнеж..поне за мен; не съм искал да натяквам на когото и да било моята гледна точка,а според теб се случва точно тва. Просто си набирам вариациите. Както и да е, прескачаме тая част.
Споменал съм, че опцията, свързана с финансовия интерес, отпада. ЯСНА ми е. Другата, чрез която наблягаш на случаи, моменти и т.н., е теория, с която мога да се съглася.
10х за усилията, стигнах до някъв баланс,хаха.
Бтв защо винаги изпозлваш В-бутона? :roll:
знам, че трябва да бъда пластичен, / да ходя, да дишам, а не пак да тичам, / позна ли ме кой съм, на теб ли приличам, / или в момента ме искаш различен..

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » вт яну 04, 2011 3:59

backondatrack написа:Втората половина на поста ми се струва доста по-смислена. Може би трябваше да спестиш първата, разсъжденията ти там играят ролята на пълнеж..поне за мен; не съм искал да натяквам на когото и да било моята гледна точка,а според теб се случва точно тва. Просто си набирам вариациите. Както и да е, прескачаме тая част.
Споменал съм, че опцията, свързана с финансовия интерес, отпада. ЯСНА ми е. Другата, чрез която наблягаш на случаи, моменти и т.н., е теория, с която мога да се съглася.
10х за усилията, стигнах до някъв баланс,хаха.
Бтв защо винаги изпозлваш В-бутона? :roll:

Е, не е чудно защо втората половина ти се вижда по-смислена - просто в първата половина те критикувам :) Разбираемо е, че не ти е приятно :)
А и по-добре да отговоря изчерпателно на въпрос от форума, отколкото да драсна 2-3 реда да мине номера.
А Б-то - всеки с предпочитанията си :) и аз се чудя защо му е на някой българин да си сложи голям негър Big Daddy :D Всеки със странностите си, стига да не пречи :)
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта