Подкрепяте/не подкрепяте идеи от вътре.

Ако искате да коментирате някое от моите "словоиздияния" тук е мястото. Ако сте прочели книгата още повече...
Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Подкрепяте/не подкрепяте идеи от вътре.

Мнение от Vassil » вт апр 14, 2009 9:54

За да спестя от заглавието го съкратих до тази степен. Цялото би изглеждало така. Вътре има много идеи, но изберете 2 от тях. Една която много сте за нея и една която сте много против нея. Няма нужда да правите цитати от вътре просто нещо от това как вие го разбирате. Изприказваха се много положителни думи за книгата така, че ви подстрекавам да извадите и негативите. Бъдете реалисти и си кажете както го мислите. Мисля че би се получла една хубава дискусия на база това.

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Мнение от anahata » пет апр 17, 2009 23:04

Подкрепям идеята за развитието... Човек винаги има шанс за промяна и израстване.

Залагам на хора като Васил Тодоров... Честни, искрени, некомерсиални..........и добри........

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Мнение от anahata » пет апр 17, 2009 23:07

Какво не приемам...животът ще покаже...но човекът Васил Т. дава най-доброто от себе си...И това е прекрасно...

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » нед апр 19, 2009 1:14

Хайде да се пробвам по тази провокативна тема! Ако пак почнете с офтопика, да плашите с голямата тесла и прочие словосъчетания ще си изпрося бана! 8)

Бълг + вече казах - За тези, които станаха умни.
Блъг - (т.1) - Съвършенство.
Трябва ли да се обяснявам? Не, но ще го направя. Несъвършения Васил Тодоров с несъвършената си книга се опитва да ни научи или да ни подтикне да мислим за съвършеност. Замислете се първо дали автора има това, за което пише, второ дали самото негово писане не е чисто и просто стремеж към нещо, което той търси, няма, но вменява на читателя.

Дали Васил Тодоров е манипулатор? Не? Или да? Но би могъл да бъде, ако пожелае, тъй като средностатистическия глупак/глупачка иска и търси точно това - манипулацията, да се каже как точно да си живеем живота, да ни напишат книжка с рецепти.

Е, имате книгата с рецепти.

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » нед апр 19, 2009 13:11

oh muy interesante
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » нед апр 19, 2009 22:24

Obviamente, no es interesante. Защото всички са обхванати от комформизъм (удобното социално общуване) и всячески избягват конфронтизма (неудобството на социалното общуване).

Хайде кажете поне един Блъг, който не ви е харесъл, който дразни с нещо. Не мога да повярвам, че няма такъв, че всички Блъгове от книгата са писани така че да ни допаднат като похлупачето на гърненцето. Няма от какво да се притесняваме цялата книга призовава да бъдем несъвършени в съвършенството си или обратно - съвършени в несъвършенството си. Мене Блъг Съвършенство ме подразни, защото си няма противоположност - Блъг Несъвършенство. Но после като се поразмислих както и си го написах тя цялата книга си е несъвършена, което е суперско!

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » нед апр 19, 2009 22:56

Аз не на едно и две места казвам, че книгата ми е грешка. Пълна е с лапсуси като започнем от стилистика, пълен кратък член, запетаи даже на едно място се повтаря текст в голям пасаж. Разбира се всичко е нарочно преднамерено и напреки на редактора който се зае с непосилната задаче да се занимава с книгата ми. Тези грешки не ме притесняват освен едно пропуснато име в благодарностите....
И с удоволствие всеки може да се хване ако книгата не му харесва за тези грешки и да възтържествува като победител :smt077 Наскоро имаше въпрос много на място от Sirius който беше относно манипулацията в книгата и на който отговорих с една страница от книгата, но истината е, че това далеч не е пълният отговор. Може би по-натам ще говоря повече и за това както и на многото аргументи за това, че е грешка. На много места е засегнато несъвършенството (в случая удобно най-удобно за визиране е блъг "Промяната"). Аз не съм автор така или иначе, аз съм публицист. Има едно нещо което описва нещата от мненията към книгата...

Книгата е написана така че да споря сам със себе си на места дори аз бих се изразил си подлея сам вода ако реша да издавам втора, а дори и на тази. Отново има какво още много да се каже. Нещо като онези логически задачи за човека който казал, че казва само лъжата... Много се отпуснах да говоря но как да е. Кучето според тоягата.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » нед апр 19, 2009 23:16

Нека има повече такива "грешки" на книжния пазар.

Потребителски аватар
Sirius
Разбиращ
Мнения: 648
Регистриран: нед дек 16, 2007 18:22
Местоположение: Sliven
Контакти:

Мнение от Sirius » пон апр 20, 2009 11:24

Опитвайки се да осмислим идеята на книгата пропускаме нещата, които по някакъв начин сме отхвърлили, защото те са отделни изречения в този или онзи блъг.
Принципно, не толкова ме е подразнил, но малко нещо в блъг "раз-връзка" не ми се вижда доразвито, като идея. В обяснението му се прокрадва, но си е пак един вид "блъг" :D
Може би защото този, който пръв направи крачката към "разкарването" е осъзнал, че тази връзка отдавна вече е приключила и отлагането само му вреди.
Вярно, че стъпките/нивата допринасят за това да си успокоим съвестта и някак да смекчим ефекта или гнева на другия, но пък това би се превърнало в правило за действията ни примерно при следващото "разкарване", защото вече сме видели, че върши работа и това в повечето случай ни вреди.
За сега толкова за негативите.
А иначе мисля, че блъг "За домашно" е доста ясен и дори да се състоеше само от втората част на първото си изречение, пак би бил достатъчен. :idea:
"Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят." Аристотел

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » пон апр 20, 2009 14:54

За итриване! :wink:

Sirius много добре нацели болното ми място с Блъг Раз-връзка, но как сега да коментирам като не е по темата (подкрепяме или не идеи от книгата) ще се получи коментар на коментара. Като че са ни малко темите в тази част на форума посветен на книгата. Може би да има и тема идеи и предложения или просто някак си да се организираме хем да има широко поле за обсъждане включително и дискусии по отделни Блъгове хем да не се разливаме и разпищолваме като един кмет. То е ясно че нямам как да се напускат теми за всеки Блъг по отделно. Без модератор ама ето че си трябва човек, който да се грижи за тези неща.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пон апр 20, 2009 16:09

Ама сте големи сладури. Като се местят теми или трият защо се местят. Аз вярвам, че в момента си е сладурско писането и всеки както иска ще пише форума е доволно.
Не само блъг "Раз-връзка" блъгът с нещо недоразвито. Смело мога да кажа, че обощо взето всички са такива затова и книгата е 111 страници а не 333 или 444 или повече :D. Целта е и зад-книжните устройства малко да размислят.
Камино не разбрах какво е това болно място.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » пон апр 20, 2009 17:38

Ами Блъг Раз-връзка е написан точно за моя клиничен случай и се радвам, че Sirius без да иска засегна точно него, за да отворя книгата и да препрочета пак..."Опитвайки се да осмислим идеята на книгата пропускаме нещата, които по някакъв начин сме отхвърлили"
Съгласна съм, че влюбването и любовта е в действителност влюбване в себе си. Проектирането на собствени положителни качества върху друг човек. Но осъзнаването на това не прави болката от една раздяла по-малко болка. Химията в мозъка също си казва думата аз за себе си преценявам че съм пристрастена към тези вещества в мозъка, които са отговорни за изпитването на страдание, други хора пък се пристрастяват към веществата, които мозъка отделя при състоянието на влюбване и затова техните връзки продължават около една година. След това мозъка спира да отделя тези вещества, тъй като това състояние е доста натоварващо за целия организъм. Тогава човека с такава пристрастеност тъси друг обект в който да се влюби, за да поддържа високите нива на допамин. И следва раздяла.
А в моя клиничен случай се случи това, което винаги ме е отвращавало попадането и разиграването на любовни триъгълници, разбира се не и без моето активно участие, няма какво да се оправдавам и да хвърлям вината върху друг, представяйки себе си в " положетелна светлина" точно както е написано в Блъга. Какво друго да кажа една връзка - раз-връзка съдържаща в себе си цялата помия, която можете да си представите да съпътства едно взаимоотношение между мъж и жена. Връзка лишена от чистотата и святоста на любовта и добре натъпкана с лъжи, интриги, манипулации, прикриване. Пак казвам не без моето активно участие. Има много неща, за които да анализирам себе си в този случай.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пон апр 20, 2009 19:28

Относно обичта, любовта и всичко около тях си дискутираме в подфорума отделен за това. За пореден път казвам, че има пълна отвореност който както иска да си разбира текстовете. Дори когато човека ги отхвърля със своите аргументи аз съм постигнал целта си. Думите вътре са подрабрани с цел и често това поражда скъсване с граматически и други правила. Както казваше и едно момче което едва ли би желало да го цитирам вече поради това, че взе страна на друг човек при един конфликт (което беше очаквано за съжаление) за неговите творби казваше, че и запетаята е с ясно изразено място. Обясения имам за много от изреченията но няма да го направя във форума или в писмен вид :D. Смятам, че и това в момента в голяма степен е нещо което има завършен вид и за пореден път заявявам, че съм генерирал точно това което съм искал (като изключим 4 малки грешки и едно име което съжалявам, че не съм включил в първото издание).

Относно мнението. Трябва да разберем и да сме наясно, че нещата които засягат нас особено и примера който ти даде засяга нашите действия и/или бездействия. Повтарям и подчертавам (подобно на публична реч) нашите действия и/или бездействия. Това е началото на неприятната случка особено когато ние сме страната която е била "прецакана" (според мен избор идващ до голяма степен от игрите на карти - цакане).
Допаминът... този така силен наркотик спрямо мозъка (множество пъти по-силен от морфина) Между другото наскоро гледах филм който разглеждаше шаманството (не прословутата К.Кастанеда линия) в който беше зададен един много интересен въпрос от учен: "Защо нашият мозък е толкова възприемчив към такива вещества?" Та говорим си за чист наркотичен глад мисля в случая понякога. Не случайно има наред със събирания на анонимните алкохолици и т.н. събиране и на анонимните сексманиаци, а каквото и да говорим и събирания на ръзведени жени мъже и т.н. Въобще съвсем окалях и как да го нареча оциничиш нещата. Работата е да се поровим в мотивите за извършването на дадено действие от нас подобно на някоя кримка...

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » вт апр 21, 2009 18:16

И аз съм на мнението на Васил, а и не е хубаво да се връщаме назад и назад по любовни истории от миналото, току-виж сме психясали :smt120 :)
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Мнение от anahata » съб май 02, 2009 21:51

Като сърцевина на книгата бих поставила блъг 43. За тези, които станаха умни. Ще припомня това, че той съдържа въпроси за дупките в сърцата, за страха и вярата. Полезни, точни и справедливи въпроси. Когато търсим оправданията и строим крепостни стени, за да се скрием от истината за себе си. И да заживеем с лъжата.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта