Как да скъсам с човек, който ценя

Отговори
myself-is-a-stranger
Тишина
Мнения: 1
Регистриран: нед яну 11, 2009 20:56

Как да скъсам с човек, който ценя

Мнение от myself-is-a-stranger » нед яну 11, 2009 21:42

Здравейте! От 2 месеца ходя с едно момче... В началото бях много влюбена, а той - не изглеждаше така, не беше и от хората, които ме опознават бързо, въпреки че се мисля за открит човек. Романтиката, която имахме преди да тръгнем изчезна с течение на кратката ни връзка... Например: за 1 месец той се държа като всеки друг обикновен ден, аз се вълнувах, бях се нагласила, подарих му наша снимка... Има и други неща, но те са дребни и не са от значение, затова и ги пренебрегвах. Сега обаче този човек е лудо влюбен в мен, а моите чувства сякаш изтинаха... Сега аз го уважам и обичам, но като приятел, като човек, който ценя. Винаги съм била искрена с него и сега искам да бъда, затова и ви питам за съвет: осъзнах, че искам да съм сама и го искам в живота ми като близък човек, но не и гадже. От самото начало на връзката ни нещата се усложниха - много нови обстоятелства, хора и задължения навлязоха в живота ми... Но не се оплаквах, въпреки че загърбих всичко важно за мен в името на тези неща... този човек стана много зависим от мен в много отношения - вслушва се само в моите съвети и оправдава всичко с мен... искам просто да се отдръпна и да го оставя да бъде щастлив, с някое момиче, което ще го обича по начина, по който заслужава... но той не ми позволява... казва, че аз съм му смисъла на всичко и че ще загърби важните за него неща, ако го изоставя... това е твърде голяма отговорност за мен - искам да съм до него, ще го подкрепям, но като приятел, а това едва ли ще стане, ако се разделим... а и той най-вероятно ще ме намрази... най-малкото, което искам е да го нараня... затова моля ви, дайте ми съвет как да скъсам с човек, който ценя...?

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » нед яну 11, 2009 22:27

най-напред местя темата ти в секцията където й е мястото - Любов, обич и всичко около тях
макар да го обясняваш сякаш ти си един вид жертва, ми приличат тези неща по-скоро на женски номера..а и след като имаш такива чувства в момента, тоест никакви, нелюбовни..не може и да става въпрос, че "В началото бях много влюбена" по-скоро никога не си била влюбена. А и както обясняваш за него..изобщо детска историика. може ли да попитам на колко години си?

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » чет яну 15, 2009 13:12

myself-is-a-stranger като начало добре дошла във форума. Надявам се мнението ти да не е инцидентно и благодаря, че се съобрази да напишеш отново мнението си на кирилица.

Сега по темата...
Аз няма да ти дам съвет защото при всеки нещата са персонални и особено за такива решения си е чиста мечешка услуга.
Вариантите са много кой от кой по-брутални повечето
Можеш да го накараш сам да се откаже с твоето лошо отношение, но това подобно на това да го размотаваш иначе си е мекушаво. Има и други сходни("общи приказки","вкарване във филми"...). Според мен нещата трябва да бъдат казани направо без стандартните глупости. Така е по-добре отколкото на части и размотаване на лъжата. Можете да се разделите и като бели хора.

Следващият път изхождай от това как искаш да постъпват спрямо теб при сходна ситуация(защото често това се случва) и уважавай чувствата на другия.

И пак за пореден път казвам:
Това не са съвети, а просто общи приказки. Сама реши какво да направиш и бъди отговорна за решенията си(само това е съвета ми 8)

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » чет яну 15, 2009 16:42

в крайна сметка от написаното от теб стигам до извода, че трябва по-внимателно да изследваш сърцето си още в началото на една връзка, защото очевидно не е бил голямата ти любов и т.н
също така му кажи направо на човека. Вече как ще му го поднесеш - има си фази. Ако е свръхчувствителен и заплашва със самоубииство ако го напуснеш ..това си е проблем ..но не мисля, че ще се стигне до там. Или пък ако започвате връзка и не си сигурна или не я започвай или му кажи - не съм сигурна, ако си навит да опитаме - ок, но може да не се получи. Не съм фен на повечето от съветите, които ти дадох, но в твоя случай май така е най-добре.

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » нед фев 22, 2009 20:34

Ето ти разковничето - ти го цениш, не го обичаш...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта