Какво четете?
Пратчет'рулз:))) Знам, че някои го смятат за прекалено комерс, други - че оригиналничи, но аз лично много му харесвам стила... абе фантастиката въобще си е стилът...
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.
Sci-Fi (за невежите превеждам: Научна Фантастика) - Arthur C. Clarke, Isaak Asimov, Greg Bear, Clifford Simak...
Важното е да има сайънс-еди-кво-си... а не джуджета и джуджанки, елфи и елфанки (мале ама откаде го изкопах това!)
А на феновете на Lord Of The Rings ще кажа само едно: истинските герои не пеят, те вършат геройства. А не кат в книгата - половината книга минава в разни досадни стихове...
Както би казала една моя позната: "Бляяяяя"
Важното е да има сайънс-еди-кво-си... а не джуджета и джуджанки, елфи и елфанки (мале ама откаде го изкопах това!)
А на феновете на Lord Of The Rings ще кажа само едно: истинските герои не пеят, те вършат геройства. А не кат в книгата - половината книга минава в разни досадни стихове...
Както би казала една моя позната: "Бляяяяя"
Tea моа ти кажа само едно: стила на Пратчет не е фантастика, а ФЕНТЪЗИ.Tea написа:Пратчет'рулз:))) Знам, че някои го смятат за прекалено комерс, други - че оригиналничи, но аз лично много му харесвам стила... абе фантастиката въобще си е стилът...
Под "фантастика" се разбира НАУЧНА фантастика.
Разликата е ето ТООООООООООООООООЛКОВА голяма

Яяяяяяя ма то имало разлика ли:) Ай стига бе! Ти да видиш... както и да е, няма да се заяждам. Май ставаше въпрос за книги, а не за Тоооооооолкова големи разлики. Кефи ме фактът, че искаш винаги да си наопаки. давай в същия дух и може би ще се влюбя в теб.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.
Ееееее верно ли те изпуснах? Да му....уоп, тва не съм го казала. Да, всичко в името на лафа.
Хора, каквото и да си говорим, връх на майсторството, според мен, е руската литература...Емоционално тежка на моменти, но спред мен именно в това и е чарът...Койте не е чел, горещо му препоръчвам...Друг доста сносен тип литература е антиутопията, при която , разбира се, на върха е "1984" на Джордж Оруел...
-
- Знаещ
- Регистриран: пон окт 31, 2005 14:43
Аз си падам повече по езотерична,окултна,метафизична или както там си я наричате и по нещата свързани с психологията.Тая литература ни дава възможност да си зададем толкова въпроси които да ни мъчат 

Someone to face the day with, someone I'll always laugh with... Even at my worst I'm best with you...