Един циганин ми сподели, че в махалата си е построил къща с голяма баня и срещу заплащане на час цялата махала се къпе там, само дето водата на ромската махала е безплатна, а ние от неромските части на Сливен плащаме петорно за кубик вода и за канализацията, при положение, че водата трябва да е жълти стотинки.
Излиза, че аз и съгражданите ми живеещи извън ромската махала, плащайки си сметката към ВиК, поемаме разходите на циганите. И се оправдават, че не могат да им искат пари, щото щели да крадат иначе.
И понеже се знае, че в Сливен голяма част от населението е роми, дори хранителните продукти тук са абсолютни боклуци, без да се спазват някакви стандарти.
И след всичко това аз трябва да се усмихвам и да съм толерантна към циганите дето заради тях и месечните ми разходи са по-големи и храната из магазините е боклук и в тролея за 3 минути се умирисвам от тях и като ми звънне на вратата някоя буля да иска дрехи за децата да и дам и да се оглеждам като хвърлям боклука дали някое цигане няма да изскочи да ми изкара акъла и да им понасям глутницата цигански кучета дето се мотае из квартала.
Само дето те са малцинство и си знаят правата и си взимат 10-те лева за да гласуват по избори за тоя дето ще продължава да ги толерира за моя сметка.
Eтническа (НЕ)толерантност
Етническа толерантност не означава толериране на гражданска безотговорност. Но преди да обвиняваме един етнос в каквото и да било, трябва да го познаваме, включително и това, да познаваме неговите вътрешни правила и закони. Пък нека не забравяме и държавната политика по отношение на циганите и турците. Точно с тези етноси се спекулира най-много.
Децата например много трудно овладяват българския език. Учат се да говорят и пишат. И когато постигат успехи, това е с много труд и постоянство. Колкото до миризмите, доста българи понамирисват, нека си признаем. По отношение на хигиената сме от хората на Балканите.
Децата например много трудно овладяват българския език. Учат се да говорят и пишат. И когато постигат успехи, това е с много труд и постоянство. Колкото до миризмите, доста българи понамирисват, нека си признаем. По отношение на хигиената сме от хората на Балканите.
Не ги мразя другите етноси, приемам ги, но просто давам примери по повод двойния стандарт по който живеем българите и българте по паспорт.
И да уточня в Сливен има 2 махали - циганите до гарата и турски цигани в другия край на града.
Циганите в циганската махала до гарата до преди 20 г. говориха на цигански и български, а сега говорят на цигански и турски, ходиха в православната църква, а сега в джамията, това ме учудва.
"Ако дивети беши на дисети (септември 1944 г.) сичкото сиганин партизан щеше да стане" това си е отколешен лаф дето от тях съм го чула.
Те са като храстите в песента "Ден след ден": Храстът казал на дървото слез при мен и ниско залегни...
И изобщо няма да се променят.
И да уточня в Сливен има 2 махали - циганите до гарата и турски цигани в другия край на града.
Циганите в циганската махала до гарата до преди 20 г. говориха на цигански и български, а сега говорят на цигански и турски, ходиха в православната църква, а сега в джамията, това ме учудва.
"Ако дивети беши на дисети (септември 1944 г.) сичкото сиганин партизан щеше да стане" това си е отколешен лаф дето от тях съм го чула.
Те са като храстите в песента "Ден след ден": Храстът казал на дървото слез при мен и ниско залегни...
И изобщо няма да се променят.

Това с правилата ми се вижда мисия невъзможна, или по-точно казано правилата ги спазват само хората със съзнание.
Иначе казано, ако общноста в която живееш познава само законите на джунглата ще спазваш тях поради страх или друг инстинкт.
Ако не се осъзнае, че правилата важат както за всеки човек, така и за всички други, значи няма да бъдат спазвани.
Друг въпрос е дали създадените
правила са приложими. 
Иначе казано, ако общноста в която живееш познава само законите на джунглата ще спазваш тях поради страх или друг инстинкт.
Ако не се осъзнае, че правилата важат както за всеки човек, така и за всички други, значи няма да бъдат спазвани.
Друг въпрос е дали създадените

"Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят." Аристотел