От жената ли зависи какъв ще е мъжа до нея?

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

От жената ли зависи какъв ще е мъжа до нея?

Мнение от Камино » ср юли 25, 2007 21:33

Здравейте, приятно ми е да се запознаем.
Наскоро говорих с една приятелка по тази тема и исках да чуя и други мнения. Значи всеобщото мнение е, че мъжете тичат по дупето и угаждат всячески на така наречените „гадни кучки”, жени егоцентлички, които се интересуват само от себе си. И че обратното, когато попаднат на грижовна жена, такава която се интересува мъжът и да е спокоен и да получава разбиране и уют те (мъжете) се държат зле и се самозабравят. Спорът ми с тази мацка беше следния – колкото повече се грижиш за него, толкова повече ще ти се качва на главата. Но казва тя я го виж след време с някоя кучка, ще тича след нея, ще и купува крем на Виши защото тя само такъв може да ползва и дори ще и готви. В общи линии съм съгласна с нея повечето мъжа са такива. Сякаш нямат мнение и са като кукли на конец според зависи от жената....
Не съм съгласна с неяното мнение изцяло, защото съм срещала и мъже (малко са наистина) които имат принципи и не биха ги променили заради никоя жена та било то и най-красивата и умопомрачителна „кучка”. Разбира се говоря за градивни принципи, такива които изграждат и създават мъжа, а не за някакво инатене или за „виж ме колко съм велик”
Ще дам пример със самурайте. Мислите ли, че тези Мъже, които държат на честа, на достойнството и на други важни качества и умения биха били като листо на вятъра и биха променили принципите си (пак подчертавам градивни), заради жена с капризи и заради глезотиите и само защото са се влюбили в нея? И обратно няма да оценяват и да уважават жена, която се грижи за тях?

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » чет юли 26, 2007 10:17

Добре заварила.
Аз, първосигнално приемам темата. Заглавието на темата: "От жената ли зависи какъв ще е мъжа до нея?"

Моят отговор:
От средата и обществото ни зависи какъв ще е мъжат и жената. Ролите са ясно изразени и регламентирани (така да е по-просто). Несъмнено хората са различни и са си избрали да влизат в калъп сами. Проблема е какво се приема за нормално най-вече вътре във връзката.

А, сега второсигнално... Задълбавайки в темата усещам борбата за надмощие във войната между половете. Марс срещу Венера в обществото, в леглото и в каквото се сетим.

Търсейки заяждането се долавя и лека нотка феминизъм. Няма лошо във това дори в случая съм по-скоро на тази гледна точка. Но и жените и мъжете са виновни, че има "кучки" "пу***вци" и прочие. Виновни са за това което се случва с другия пол. Търсенето предполага ниша за предлагане.

Решението: Иска се воля да познаеш човека до себе си. Зарежете тия неща за половете. Те са общи. Защото няма еталон "мъж" и еталон "жена". Има общи неща вярно си е, но преди всичко сме хора с индивидуалности.

Сега аз да попитам старото като архетип нещо към Камино... Знам отговора според "дебелите" книги и имам гледна точка по въпроса. А ето и него: Защо жените избират "лошите момчета" щом твърдят, че са толкова лоши? Въпросът ми е провокиран от темата която зададе тя. Нещото като различна гледна точка. По-натам ще пиша и повече, наблюдавайки и коментирайки другите мнения.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » чет юли 26, 2007 16:23

Не търся заяждане, не бих си го позволила точно в този форум. :)
Сега на въпроса. Не мисля, че между половете има „война” в точния смисъл на тази дума. По-точно според мен е да се каже градивна и ползотворна конкуренция. Мисля, че ако и двата пола започнат да разглеждат нещата от този ъгъл, като средство и начин да станем по-добри в изявите си, вместо като борба за надмощие ще бъде много по-полезно и за едните и за другите. Разбира се конкуренцията трябва да бъде лоялна и честна, въпреки че понякога се случват и удари под пояса в еднозначния смисъл на понятието. :)
Колкото до леглото лично аз там съм пасивна, повече Ин както казват даоистите. Нямам нищо против да бъда водена и направлявана от мъжа в тази област. Разбира се мога и да взема инициятивата в свой ръце, в случай че партньора изяви такова желание. Тук ще се съглася с теб, че се иска воля, а също и желание да опознаеш човека до себе си.
На въпроса за „лошите момчета”. Незнам какво разбираш под това понятие, това което аз разбирам е тези момчета, които имат пари, коли, апартаменти, вили. С една дума мошениците. А защо жените ги избират? Поради изброените екстри....и кремът на Виши...Това са жени, които отказват да вземат живота си в свой ръце, да бъдат самостоятелни и от грижовните ръце на тати се прехвърлят в ръцете на лошото момче. Разбира се няма нищо лошо или грешно мъжа да е грижовен и внимателен към партньорката си, това важи и за нея, но все пак глезотиики от рода аз се возя само в S класа и обядвам в луксозен ресторант, защото ми е чувствителен стомаха и от обикновен крем се покривам с пъпки са все неща показващи липсата на желание да се погрижим сами за себе си. Някой друг да му мисли, аз съм консуматор.
Имаше една хубава приказка мисля че беше на Братя Грим за принца, който се престорил на беден дървар, но успял да се ожени за царската дъщеря. Завел я в колибата си в гората и тя трябвало да живее като бедна съпруга на дървар. Не му било лесно на девойчето, много плакало и се измъчило. На мнимия дървар също му било мъчно, но успял да я превъзпита и да и покаже, че има и друг живот освен този на богата и разглезена принцеса. След като тя се променила той и казал, че е принц и заживяли щастливо за вечни времена....както става винаги в приказките. Това е и моят съвет към „богатите, лоши момчета” направете като принца/дървар, ако ви се занимава де, не е задължително.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пет юли 27, 2007 7:41

Под заяждане по-скоро визирах себе си, че използвам нещо което може да се приеме и като известна доза заяждане. Под "лошото момче" в случая крия по-скоро следният шаблон. Съзнатело или рядко случаи несъзнателно лошо психическо, а понякога и физическо лошо държане спрямо жената до него. Обяснявам на по-прост език. Обиди, побоища, манипулиране, лъжи и т.н. В лошото момче "поставям" и пияници, наркомани и т.н.
Тези за които говориш са по-скоро използвайки "Сексът и градът" по-скоро в случая "Мистър Тузар" ако спрямо човека до него се държи нормално. Е, надявам се вече да съм станал по-ясен. :)

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » пет юли 27, 2007 20:18

:) Вдянах, стана ми ясно.
Защо жените ги избираме в мн. число защото и аз не правя изключение.
Защото когато ги срешнем в действителност не знаем че са гадове. Не им го пише на челата за съжаление. По-късно когато започнат да се проявяват лъжите, манипулациите, психическия, физическия и евентуално сексуален тормоз жената вече е обикнала....и...прощава. Търси вината в себе си, защото обикновено любовта е сляпа и тя не може да си представи че обекта на нейните чувства може и е един завършен, егоистичен и зъл садист. Освен това се надява той да се промени, може пък да стане чудо. След време разбира се осъзнава, че чудеса няма и си тръгва, но може и да не го направи, ако е финансово зависима, ако има деца и поради криворазбрани морални ценности че развода е нещо лошо и т.н. Но ако продължа в този дух темата ще стане за насилието а желанието ми беше по-скоро да обсъдим как мъжете и жените биха могли да се разбират по-добре и да създадат хармония и уют във връзката си. Нямам нищо против да обсъдим и насилието ако и останалите желаят да коментират това.

Потребителски аватар
amber
Намиращ
Мнения: 100
Регистриран: нед сеп 03, 2006 20:44
Местоположение: Берлин
Контакти:

Мнение от amber » пет юли 27, 2007 23:43

Мисля че на повечето мъже още в началото им личи какво представляват, но жената с нейната способност да идеализира обекта на желанията си, накрая сама се довежда до горе изброените ситуации. Точно за това съм на мнение че повечето жени сами са си виновни. Поредното доказателство че човек трябва всичко да прави с разум а не да се води от емоциите си ( поне не изцяло :) )

а относно темата със сигурност от жената зависи какъв мъж ще избере да бъде до нея, а дали тя понякакъв начин може да му влияе си зависи и от двамата, но според мен връзки които се базират на непрестанен стремеж от страна на жената понякакъв начин да променя мъжа до себе си, са безсмислени.
Съдбата обича смелите.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » съб юли 28, 2007 0:22

Такааа знаех си аз че ще има и такива измислени мнения и повърхностни глупости! Мога да продължа, но уважавам Админа и обещах че няма да се заяждам още с влизането си тук. Не те знам момиче ли си или момче, но в случай че си момиче още не са ти разбили нослето и напудрената физиономийка. А в случай че си момче мнението ти е твърде безинтересно, за да го коментирам. Темата е сериозна ако нещо не стопляш.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » съб юли 28, 2007 14:55

amber

Мисля че на повечето мъже още в началото им личи какво представляват, но жената с нейната способност да идеализира обекта на желанията си, накрая сама се довежда до горе изброените ситуации. Точно за това съм на мнение че повечето жени сами са си виновни. Поредното доказателство че човек трябва всичко да прави с разум а не да се води от емоциите си ( поне не изцяло Smile )
В известна доза съгласен, че още в началото знае с какво се захваща и усеща индикациите за проблем, но ги игнорира.
Лошо е когато опитвами да променяме хората. Лошо е когато си мислим, че ще убоздаем звяра.
Е, аз, в случая не се вписвам в обяснението. Спорете спокойно. В спора се ражда истината.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » нед юли 29, 2007 0:01

:)
С цялото ми уважение към Модератора, но не мисля да се съобразя със забележките. И смятам да описвам креватните си или некреватни истории дотогава, дакато имам възможност да влизам тук. :)
Вярно е, че не съм прочела правилата на този форум, но по принцип не чета тази част... Нещо като скучен пролог ми е към интересен роман. Ще разчитам обаче на теб да ми подсказваш за евентуалните ми нарушения. А по моя преценка аз ще се съобразя или не с тях.
Определено си ми симпатична и виждам че и ти не си от мълчаливите, вероятно ще намерим общ език и ще поговорим и на сериозни теми като насилието например.
Развам се, че се запознахме Габчо. А темата стана скучна и безинтересна права си. Но ние бихме могли да я съжим някак.
До скоро, когато си по-свободна. :)

Потребителски аватар
amber
Намиращ
Мнения: 100
Регистриран: нед сеп 03, 2006 20:44
Местоположение: Берлин
Контакти:

Мнение от amber » нед юли 29, 2007 22:07

Камино написа:Такааа знаех си аз че ще има и такива измислени мнения и повърхностни глупости! Мога да продължа, но уважавам Админа и обещах че няма да се заяждам още с влизането си тук. Не те знам момиче ли си или момче, но в случай че си момиче още не са ти разбили нослето и напудрената физиономийка. А в случай че си момче мнението ти е твърде безинтересно, за да го коментирам. Темата е сериозна ако нещо не стопляш.
Аз пак от долното ти изказване разбрах че си момиче ( което по езика който държиш не си личи :wink: ) И понеже си права че темата е сериозна, просто се придържай към нея, може пак да привлечеш повече внимание

Съжалявам за отклонението но просто не издържах да не отговоря :)
Съдбата обича смелите.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » нед юли 29, 2007 22:38

:)
Благодаря за съвета, но аз не страдам от липса на внимание, ако беше така щях да пиша във всяка тема в този форум, молейки се индиректно да ми чете някой "прозренията". Аз реших тази трудна задача да я оставя на теб сигурна съм, че ще се справиш. Умееш го. :)
Искаш ли да питаме шефовете дали може да си направим тема където да си бърборим с теб отклонявайки се от всички теми? Предполагам ще ни кажат, че за тази цел има пощи, скайп и IQ.
А специално за твоята важна особа ще се постарая изказванията ми вече да са само горни и в никакъв случай долни. :)

Потребителски аватар
Tea
Знаещ
Мнения: 486
Регистриран: вт авг 23, 2005 9:11
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Tea » пон юли 30, 2007 9:00

Брей, брей брей...човек поизлезе малко, заняма го известно време и гледай ти какво става...С риск и аз да бъда жетоко оплюта, сметната за ъъъъ..."Повърхностна" и "Безинтересна", смятам да се опитам и аз да "стопля" и да си изкажа мнението. Само да спомена нещо (сори за офтопика, бях обещала да не го правя повече) Камино, името ми харесва много, хубава тема си започнала. Всеки човек е индивидуалност, неповторима, че дори понякога неразбираема. Не упреквай заради различно от твоето мнение. Тук всички винаги са се опитвали да бъдат приятелски настроени, да бъдат "отворени" към нови мнения. Водя се старо куче тука, така че май имам право да изказвам подобни неща. Сега по темата - рамкирането на даден проблем не води до решаването му. Не се съди по петдесетина човека, които правят едно и също. Смея да твърдя, че нито от жената, нито от мъжа не зависи какъв ще е другия. Ако връзката е връзка като хората - ще се правят компромиси, но няма никой да се променя. Повярвай ми, знам за какво говоря, преживявам ги всички тия неща. Ако всичко е наред, е глупаво да промениш човека до себе си и да го направиш да ти е "удобен". Така изчезва тръпката.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пон юли 30, 2007 12:57

Оффф-топик. Някой модератор бил, друг бил стар, аз пък съм администратор. Глупости!! Всички сме равни. Аз като администратор например гледам не да преча, а да служа на потребителите да им е по-удобно. Дори понякога лекичко си затварям очите за да е мир.

Ето и тук има един пример за това колко са различни хората. Мъже и жени всякакви и всеки със собствено мнение. Зле ли? Не напротив. Това е което ни събира. Да нямаш ясна позиция за нещата и да мрънкаш наляво и надясно е "привилегия" (за съжаление) на много хора. Както има гадни мъже има и гадни жени. Кои са повече макар и като мъж ту ми наклони убеждението мъже повече гадни, ту жени преобладаващо.
Истината е, че зависи от гледната точка. Истината(моята) е, че тая гадост според мен си е заразна. Някои хора въпреки гадостите си остават открити, а не "Градил Илия килия" в която да се скрие. Това е едното. Другото е просто максимум бройки и просто удоволствие.
Много хора няма да разберат каква е разликата между секс и секс обвит от силни чувства себеотдаване, духовна близост и т.н. Нека не влизам в подробности.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » пон юли 30, 2007 15:51

Аз лично за себе си приемам забележките на администратора и на Габчо.
Попрекалих вярно е.
А сега по темата. С риск да стана и досадна освен заядлива :) ще спомена мнението на Дао според което са необходими години, за да се достигнат върховете на физическото, емоционалното и духовното сливане в една връзка. Според това учение са нужни 7 години, за да опознаеш тялото на партньора; 7 години, за да опознаеш ума на партньора и 7 г. за да опознаеш духа на партньора си. 21 години през които партньорите се опознават и което е по-важното проявяват желани и стремеж да го правят. Това означава, че във всеки един ден от съвместното общуване аз се стремя да опозная теб, а ти се стремиш да опознаеш мен.
Съгласна съм и с Теа компромисите и желанието да разбереш другия, да се поставиш на неговото място, да се опиташ да погледнеш през неговите очи са важна част от общуването.

Потребителски аватар
Камино
Търсещ
Мнения: 41
Регистриран: пон юли 23, 2007 19:34
Местоположение: 42° 40' /23° 18'
Контакти:

Мнение от Камино » пон юли 30, 2007 15:58

И тъй като с тази тема засегнахме и насилието си позволявам да изброя видовете насилие, за да може жените, а и мъжете (защо не и те са подложени на тормоз, предимно психически) да имат представа, за какво говорим. Няма да споменавам сайта от което е това, защото не искам да правя реклами.

Видове насилие

Физическо насилие
• Блъска Ви
• Нанася Ви удари, ритници, плесници
• Хвърля предмети
• Заплашва Ви с оръжие или Ви наранява с него
• Физически възпрепятства опита Ви да напуснете дома си
• Заключва Ви някъде
• Отказва да Ви помогне, когато сте болна, наранена, бременна
• Възпрепятства опитите Ви да потърсите медицинска помощ
• Бие децата
• Заплашва с физическо насилие Вашите роднини и приятели

Сексуално насилие
• Принуждава Ви да се събличате против волята Ви.
• Принуждава Ви към полово сношение против Вашата воля
• Принуждава ви към полово сношение след побой
• Извършва половите сношения с особена жестокост
• Умишлено Ви лишава от сексуален контакт
• Проявява изключителна ревност и Ви обвинява в любовни връзки с кого ли не
• Принуждава Ви да гледате и/или да повтаряте порнографски действия

Емоционално насилие
• Постоянно Ви критикува, крещи и/или Ви обижда (например, казва Ви, че сте много дебела или прекалено кльощава , че сте тъпа и глупава, че сте лоша майка, съпруга, любовница) • Игнорира Вашите чувства
• Подиграва се на Вашите убеждения
• Забранява Ви да ходите на работа
• Манипулира Ви, използвайки лъжа
• Обижда Вашите роднини и приятели, за да ги отстрани от живота Ви
• Отказва да излиза с Вас и да се срещате с други хора

• Пречи Ви да поддържате отношения с Вашите роднини и приятели
• Не Ви позволява да се обаждате по телефона
• Изцяло контролира семейния бюджет и сам взема финансовите решения Присвоява си всички семейни доходи, въобще не дава или дава не достатъчно пари за домакинството; при това самият той не пазарува, но Ви обвинява, че не се грижите за семейството
• Унижава Ви пред хора
• Заплашва да си тръгне или да Ви изгони от къщи
• Заплашва да Ви вземе децата
• Системно и несправедливо наказва децата или не Ви допуска до тях

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта