Какво ви промениха изминалите години?
Какво ви промениха изминалите години?
Какво се оживя във вас, какво се роди и т.н? Въпроси бол около този. Нека си порасъждаваме заедно.
- dream_live
- Знаещ
- Регистриран: пет яну 20, 2006 21:36
- Контакти:
.....................
В последно време осъзнах че съм готов да направя всичко за пари. Честно казано немога да се понасям но те са нещо като наркотик. 

Аз напоследък осъзнах, че животът ни предлага хиляди възможности всеки ден, че срещите с много непознати хора ме обогатяват ежедневно. Повярвах в себе си благодарение на хора, които доскоро почти не познавах. Спомних си как преди години създавах красиви приятелства и сега отново мога да го правя. Осъзнах как един единствен ден може да промени коренно животът ти и да те тласне в посока, която нито си мечтал, нито си предполагал, но тя се оказва всъщност добра.Осъзнах, че спечелих страшно много от една загуба, която ме депресира за дълго. И последно - за първи път създаваме общо бъдеще с човека до мен, за първи път имам абсолютното доверие в него.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.
- Gab4o
- Разбиращ
- Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
- Контакти:
теа,Tea написа:Аз напоследък осъзнах, че животът ни предлага хиляди възможности всеки ден, че срещите с много непознати хора ме обогатяват ежедневно. Повярвах в себе си благодарение на хора, които доскоро почти не познавах. Спомних си как преди години създавах красиви приятелства и сега отново мога да го правя. Осъзнах как един единствен ден може да промени коренно животът ти и да те тласне в посока, която нито си мечтал, нито си предполагал, но тя се оказва всъщност добра.Осъзнах, че спечелих страшно много от една загуба, която ме депресира за дълго. И последно - за първи път създаваме общо бъдеще с човека до мен, за първи път имам абсолютното доверие в него.
с цялото ми уважение и респект, но не мисля, че това е точно отговор на въпроса. От горепрочетеното (четох го 3 пъти преди да го коментирам сега) не ми става ясно ` с какво са те променили изминалите години`. Все едно ми разказваш как е минал деня ти, не мисля, че досега отговорите по темата са много свързани. Нито правя забележки, нито нищо, просто както винаги съм искала, този форум да е максимално изчистен от недоразумения и т.н и го казвам. Скоро ще пиша по темата и аз.
Послепис: Иначе поздравления за хубавите неща, които са ти се случили.
Послепис 2: и мнението на dream_live е далече от точната тема и въпрос
Хич не очаквах толкова странно изказване точно от теб, нещата са достатъчно конкретни и ясни, и далеч не смятам, че съм се изразявала все едно разказвам как е минал денят ми...Наистина ми стана странно. Ето я промяната ми - осъзнаването ня някои елементарни. но и екзистенциални постулати, които не би било възможно да науча, ако не се променя. Нещата са кристално ясни, не се обиждай, но май не съм виждала по-странно твое мнение от това:) Надявам се сега нещата да са ок.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.
Последните години ме промениха много малко. Пренебрежително малко, т.е. с нищо. И не че съм устойчив на влияния - просто в живота ми няма нищо, което да го преобърне като влак с колелетата нагоре. Представяте ли си влак с колелетата нагоре? За мене това е промяна, а не да отвориш прозореца.
You think you are safe but you are wrong - we are falling off the edge of the world!
kkk ако е имало път когато да съм се налагал то ще е сега. Няма да говориш така.. Вярно е познавам те съвсем малко и от форума, но аз не смятам че душата ти е остаряла. Или не показваш остарялата си страна тук или бъркаш. Останалото ще ти го напиша на лично съобщение в някой момент или в някой чат защото не е лесно за казване. Съжалявам ако съм смутил останалите...
За промяната в себе си разбирам, когато се върна назад и си спомня как съм разсъждавала.Всеки път, когато това стане и си помисля колко необмислена грешна даже смешна е била дадена постъпка или разсъждение,се радвам, защото така разбирам, че претърпявам положително развитие!Моя отговор е, че с годините малко по-малко помъдрявам...И друга промяна е избавянето от страха като цяло.От много неща ме е било страх преди, но капка по капка ги преодолявам!И мисля, че сега съм по-щастлива от преди и по-благодарна за всичките прекрасни неща, които ми се случват!Това съвсем не значи, че не се стремя към нищо.Напротив!Знам, че има още много неща,които не съм постигнала и че има още "много хляб да изям"! 

Happiness is the skill to use your imagination properly!
Станах по-малко наивна. Започнах да виждам повече неща във хората. Научих се да живея всеки момент като последен, поне през повечето време (: Открих много неща за себе си, има и още да откривам^^
Като се замисля каква съм била например преди 5 години - абсолютно различен човек, с различни идеали, мечти и т.н., но всъщност в основата си-пак аз, същата...
Като се замисля каква съм била например преди 5 години - абсолютно различен човек, с различни идеали, мечти и т.н., но всъщност в основата си-пак аз, същата...
Кажи какво е красотата? Покажи ми знанията от извора на твоята душа. Обясни значението на безкрая. Ако можеш събери всичко това в една дума, наречи го любов и нека Тя грее винаги пред теб!
Чудесен въпрос! Разбрах колко кратък и колко илюзорен е животът. Преживях смъртта на много скъп човек. И четири месеца след това мога да кажа: Няма нещо, което човекът да не е в състояние да понесе и преживее.
Сега е есен, късното циганско лято ме радва и съживява. Открих за себе си "Време без сбогуване", една стихосбирка на Ян Твардовски като поетичен изказ на открития, които са много простички, но и много истински: нищо от случващото се с нас не е случайно, то е възможност да открием тайната на живота, а тя няма нищо общо с умозрителните заключения. Към нея се приближаваме по-скоро с интуитивни прозрения. Притихнали и приели живота в цялото му многообразие, не като жертви, а като съзидателни индивидуалности, които имат прекрасната възможност да отварят своето съзнание за тайните на живота.
Сега е есен, късното циганско лято ме радва и съживява. Открих за себе си "Време без сбогуване", една стихосбирка на Ян Твардовски като поетичен изказ на открития, които са много простички, но и много истински: нищо от случващото се с нас не е случайно, то е възможност да открием тайната на живота, а тя няма нищо общо с умозрителните заключения. Към нея се приближаваме по-скоро с интуитивни прозрения. Притихнали и приели живота в цялото му многообразие, не като жертви, а като съзидателни индивидуалности, които имат прекрасната възможност да отварят своето съзнание за тайните на живота.
-
- Тишина
- Регистриран: нед май 31, 2009 21:24