Поука

Пътя се раздели за добро или лошо... Ти по кой пое?
Willow
Знаещ
Мнения: 361
Регистриран: пон окт 31, 2005 14:43
Местоположение: In a world of nothingness

Мнение от Willow » ср фев 14, 2007 17:47

Огледай се! Живота не е чак толкова лош!
Разбрах го докато си мислех колко непълноценно живея.Тогава осъзнах,че имам повече от от колкото съм очаквала.Беше просто една ретроспеция, а всъщост ме накра да разбера че животът ми е изпълнен с онези малки неща които те карат да се усмихваш :smt005
Someone to face the day with, someone I'll always laugh with... Even at my worst I'm best with you...

kkk
Знаещ
Мнения: 226
Регистриран: чет яну 11, 2007 13:50

Мнение от kkk » ср фев 14, 2007 21:01

Права си. Животът е пълен с малки неща, които могат да ни направят щастливи, стига да не ги подминем търсейки и бързайки да намерим табелка с надпис "Добре дошли! Вие стигнахте до щастието!"
А моята поука от последната една година житейски лутания е, че животът е твърде кратък и непредвидим, всъщност животът не е вчера, нито утре, животът е днес и сега. Това, че вчера животът е бил жесток, не значи, че и утре ще е такъв, просто трябва да намерим усмивка и радост днес.

Потребителски аватар
lollabunny
Търсещ
Мнения: 49
Регистриран: вт яну 31, 2006 1:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от lollabunny » ср юни 06, 2007 14:46

Последната поука, която си извадих, беше нещо, което винаги съм знаела, но за пръв път успях да приложа на практика. И то в една от най-важните нощи в досегашния ми живот - на абитуриентския си бал. Тогава най-накрая наистина проумях, че ако сама не се погрижа за приятното си изкарване, никой друг не би могъл. Осъзнах го, точно когато бях на път много сериозно да се сдухам заради момче. Много се радвам, че успях да преодолея временната депресия, която щеше да ми коства цялото удоволствие от бала. Мисля, че ми беше крайно време да си извадя тази поука и да се забавлявам за себе си! :D
'Things wone are done; joys soul lies in the doing' Shakespeare

Потребителски аватар
gorski_
Разбиращ
Мнения: 536
Регистриран: вт дек 20, 2005 1:41
Местоположение: Avantasia

Мнение от gorski_ » ср юни 06, 2007 18:42

Който пие зло не мисли :Р
No faith, only the power of will
Изображение

kkk
Знаещ
Мнения: 226
Регистриран: чет яну 11, 2007 13:50

Мнение от kkk » чет юни 07, 2007 8:57

Последната мъдра мисъл, която ме споходи в следствие на житейската ми ситуация е, че Няма невъзможни неща, но просто понякога, някои неща са невъзможни в някой конкретен момент, за някой конкретен човек.

Потребителски аватар
Tani4ka
Мярвал се
Мнения: 9
Регистриран: пет авг 24, 2007 22:46
Местоположение: Velingrad

Мнение от Tani4ka » съб авг 25, 2007 11:30

За мен последната поука беше да не си правя предварителни планове и сметки,защото нищо не излиза от тях.Просто оставям нещата да се случат както трябва да станат.Друг е въпроса,че определено си поставям цели,които някак си успявам да постигна.Но средствата,които използвам за постигане на целите не са строго планирани.Оставям се на течнието :wink:

Потребителски аватар
SeaOfEmptiness
Мярвал се
Мнения: 6
Регистриран: пон окт 15, 2007 22:00
Местоположение: на ъгъла на Вселената

Мнение от SeaOfEmptiness » пон окт 15, 2007 22:31

Моята последна поука получих това лято, когато работих за първи път. Всеки ден ми плащаха между 10 и 20 лв на ден, а преди да започнах да работя имах по 2, тогава си мислех, че ще съм много по - щастлива ако работя и имам собствени пари. Да, бях...първите няколко дни след работа
си купувах сладки или пиех бира и всякакви други такива удоволствия, в началото и приятелите ми бяха с мен и всички се радвахме. След седмица две започнах да чувствам апатия, странях от всички и харчех парите си за абсолютни глупости и така до края на сезона. Когато спрях работа и реших да се обадя на приятелите си те отговориха, но когато понечих да ги прегърна се отдръпнаха....Виждах разочерованието в очите им, трябваше много време, за да си върна отново любовта и доверието им. В крайна сметка разбрах, че действително не парите ме правят щастлива, а точно този поглед, който ме стопля от вътре. Дори без пукната пара се чувствам най - богатия човек на света, защото имам приятелите си до себе си.
....

Потребителски аватар
SnOoPy
Търсещ
Мнения: 33
Регистриран: ср окт 10, 2007 13:38

Мнение от SnOoPy » пет окт 19, 2007 20:29

Последното нещо на което живота ме научи, и то съвсем скоро, е да не се доверявам така лесно на хората...независимо колко обещаващи приятели изглежадат...

Потребителски аватар
hotblooded
Знаещ
Мнения: 351
Регистриран: пон яну 22, 2007 8:16

Мнение от hotblooded » пет окт 19, 2007 23:26

lollabunny написа: Осъзнах го, точно когато бях на път много сериозно да се сдухам заради момче. :D
Гадже на абитюретнската - само пречи за доброто прекарване! Абитюренският бал е последния купон на класа тои е заради класа и хората в него - гаджетата няма да избягат - оставете ги в къщи! До сега съм бил абитюрент, 2 пъти абсолвент (старши абитюрентин), на 5 годишнина от абитюрентската и 5 годишнина от едната абсолвентска - изкарваме си страхотно когато половинките ни не са с нас ( има и половинки които са изключение но са много малко)
Когато си пожелаваш да живееш вечно, не забравяй да си пожелаеш и вечна младост!

kkk
Знаещ
Мнения: 226
Регистриран: чет яну 11, 2007 13:50

Мнение от kkk » пет окт 19, 2007 23:37

SnOoPy написа:Последното нещо на което живота ме научи, и то съвсем скоро, е да не се доверявам така лесно на хората...независимо колко обещаващи приятели изглежадат...
Ужасно прав си.

Потребителски аватар
Eternal Dreamer
Яко в играта
Мнения: 69
Регистриран: ср окт 03, 2007 13:29
Местоположение: Neverland

Мнение от Eternal Dreamer » съб окт 20, 2007 10:14

Когато нещо е отминало, може повече да не се върне... Да не иска да се връща.
И препълнена със лято, през стъкло от лято гледам,
за да видя как топи се като синя свещ нощта.
За да видя сън от лято, през стъкло от лято гледам,
за да видя невидени досега неща.

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Мнение от anahata » пон яну 07, 2008 13:16

Нещото, над което мисля в началота на новата година, е да овладявам състоянията на нетърпение и емоционални изблици, макар и редки. Тъкмо защото се наблюдавам, забелязах, че има моменти, когато у мен се отключва агресия и желание на всяка цена в излиянието/нападението да стигна докрай. Това изненадва хората, които ме познават в друга светлина.

Овладяност - това е поуката от последната година: така се предотвратяват много последици като обяснения, огорчения и какво ли не.

Потребителски аватар
Tea
Знаещ
Мнения: 486
Регистриран: вт авг 23, 2005 9:11
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Tea » вт яну 08, 2008 10:33

През изминалата година се научих на много мъдри и на доста практични неща, някой и не толкова положителни. За съжаление още в началото на годината разбрах, че може едно уж обречено да е вечно приятелство да се срине заради глупости. По-късно разбрах, че за да постигнеш нещо трябва здраво да си седнеш на д-то, да поработиш, и да не се отказваш когато целия свят ти крещи "няма смисъл от това!" Научих, че всъщност и най-големите и изглеждащи невъзможни мечти се сбъдват, стига наистина да го искаш и да работиш за тях. научих, че разочарованията от житейските несгоди идват само когато си им позволил да съществуват някъде дълбоко под формата на съмнение в собствените си сили. Научих, че имам своята си област, в която съм най-добра, че мога да дарявам щастие и че наистина има хора, за които съм ценна, истински нужна и незаменима. И най-важното са мечтите - че абсолютно винаги не трябва да ги забравяме и постоянно да работим над тях, защото се сбъдват толкова истински и толкова пълноценно, че чак свят ти се завива от щастие... :D
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

Потребителски аватар
Sirius
Разбиращ
Мнения: 648
Регистриран: нед дек 16, 2007 18:22
Местоположение: Sliven
Контакти:

Мнение от Sirius » пет яну 18, 2008 1:59

Това с поуките малко ми навява тъга, тъй като по принцип поуките обикновенно идват след преодоляване на даден проблем или пък вследствие на неоправдана еуфория. Понякога е трудно да извлека поука от развитието на някое мое действие. Това което винаги ме обнадеждава е, че поуката ми помага да не повтарям предишни грешки. Обаче това не винаги ми е възможно. Та има случай когато два пъти при различни ситуации стигам до един и същ извод/поука. И най-голямата поука от това е, че съм непоправима оптимистка. 8)
"Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят." Аристотел

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » пет яну 18, 2008 8:51

Аз смятам, че поуките често пъти не ни поучават и си повтаряме пак и пак грешките знаейки, че го правим. Знаете нарочно изпозвах 1 л. ед.ч. за да не обидя някого, но положението си е много сериозно. Това с поуките и грешките е субективно на база: памет, ситуации, чувства, компромиси, характер, манипулиране на човека отсреща и други фактори... Колко често си следите поуките или просто се замисляте и действате карайки "у лево"?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта