Проблем с форума

Ако ви интересува нещо около сайта ми.Ако имате предложение за нещо друго. Ако нещо конкретно не харесвате или харесвате и мислите да го споделите мястото е тук!
Отговори
^Loki^
Търсещ
Мнения: 56
Регистриран: чет мар 24, 2005 21:18

Проблем с форума

Мнение от ^Loki^ » вт юли 11, 2006 9:48

Само искам да съобщя за един проблем с форума който ми се случва в 100% от случаите когато се опитвам да поствам.
Значи - проблемът се проявява в браузъра Firefox (v1.5.0.4). Състои се в следното:
като натисна бутона "Нов отговор" или "Нова тема" не ми се отваря съответната страница, а ме връща на главната страница на форума.
Може би проблема е свързан по някакъв начин с това че форума е в sub-domain -
бутоните сочат, примерно, към
http://www.forum.crossroadbg.com/posting.php?mode=newtopic&f=4
Ако напиша, обаче
http://www.crossroadbg.com/forum/posting.php?mode=newtopic&f=4 си се отваря правилната страница.
Освен това, ако в адреса няма www, пак се получава същият (д)ефект.
Проблема може и да си е бъг в phpBB, а може и да е в конфигурацията на сървъра. Но е ПРОБЛЕМ,а проблемите трябва да се отстраняват... :D

Според мен, ще се оправи, ако в менюто на сайта линка сочи към поддиректорията forum, а не към sub-domain-а :)

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » вт юли 11, 2006 11:01

Благодаря за упоменатата грешка ^Loki^. Мисля, че вече трябва да е решена. Тук под Firefox не го правеше, но грешката не е във вашият телевизор. Това не е единствената грешка обаче. Но нещата се закрепиха, без малко смяната на хостинги да остави сайта на занулен форум. В момента не работи "Показване всички мнения написани от един потребител", което не е болка за умиране, но ако видите други проблеми с ползването "свиркайте".

^Loki^
Търсещ
Мнения: 56
Регистриран: чет мар 24, 2005 21:18

Мнение от ^Loki^ » вт юли 11, 2006 17:55

Относно проблема който спомена (за търсенето на всички мнения) - виж си структурата на таблицата phpbb_search_results - явно липсва колоната search_time.

Прилагам малко mysql за поправка на нужната таблица:

Код: Избери всички

ALTER TABLE `phpbb_search_results` ADD `search_time` INT(11)  DEFAULT "0" NOT NULL
Това ще добави нужната колона, и може би проблема ще се реши.

Е... може и да не е в това проблема, но на мен ми се струва че е в това. Както и да е, надявам се да съм помогнал с нещо :)

(демек, нямам си друга работа)

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » ср юли 12, 2006 0:48

Delete
Последна промяна от Gab4o на пет яну 04, 2008 21:43, променено общо 1 път.
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/" rel="nofollow
Изображение
Изображение

^Loki^
Търсещ
Мнения: 56
Регистриран: чет мар 24, 2005 21:18

Мнение от ^Loki^ » ср юли 12, 2006 10:42

Знам. Аз не съм го постнал с такава цел :)
Или, както вече казах:
(демек, нямам си друга работа)
:P

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » ср юли 12, 2006 12:54

Браво, помогна :)

^Loki^
Търсещ
Мнения: 56
Регистриран: чет мар 24, 2005 21:18

Мнение от ^Loki^ » чет юли 13, 2006 15:41

Айде - като дойдеш ша почерпиш :P

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта