Какво искате да намерите в секция Мисли?

Ако ви интересува нещо около сайта ми.Ако имате предложение за нещо друго. Ако нещо конкретно не харесвате или харесвате и мислите да го споделите мястото е тук!
Отговори
Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Какво искате да намерите в секция Мисли?

Мнение от Vassil » ср сеп 22, 2010 9:18

Секция Мисли се оформи като основна секция наред с афоризмите и латинските сентенции. Мисли определено наброяват доста автори вече. Важно е за мен какви са вашите наблюдения. Обмислям разни идеи но преди да ги реализирам някои от тях искам да знам какво е вашето мнение. И тъй като вие регистрираните във форума потребители вие сте по-активната част от посетителите в сайта. От сега да сме ясни за едно никой няма да ви накара да правите нещо което не желаете да правите.

Оправяте ли се в списъка от автори?
Кого не намирате?
От кой присъстващ автор искате да намерите повече негови мисли?
Доволни ли сте от подредбата (всичко на едно място) или предпочитате да е на няколко страници (например 50 автора на страница)?
По какъв начин като критерии искате да се подреждат още авторите?
До каква степен вие можете да сътрудничите и за какво? (разбира се можете да пропуснете този въпрос)

Тези и други ваши мнения и препоръки са важни, за да може сайта да се развива във ваше удобство.

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Подходът е градивен

Мнение от anahata » съб окт 02, 2010 7:29

В секция Мисли наистина има изобилие от имена, подредени по азбучен ред. Това е принципно решение при оформянето на речниците. Мисля, че на този етап е лесно откриването на интересуващия ни автор, било той писател, поет, художник, учен, общественик, хуманитарист, политик и т. н. На същия принцип са вмъкнати тематични гнезда, които са общо взето една несъществена част, като например: за любовта, за секса, цитати. Ако тази част се увеличи, може да се оформи отделен ресурс - тематичен. В него могат да намерят място послания за свободата, за отговорността, за смисъла на живота, за смъртта и т. н. Хубавото в случая е, че проектът за сайта търпи развитие и ние като ползватели на ресурса можем да помогнем за неговото обогатяване. Могат да се включат и българските кандидати за Нобелова награда като Пенчо Славейков или Йордан Радичков, за да видим и българския принос в канона на мъдростта.

И тук му е мястото да благодарим на администратора за това, че влага сърце и душа в това дело. Сайтът пести време, обогатява с прецизния подбор на материалите. Той събира есенцията на човешката мисъл.

Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

Мнение от Vassil » съб окт 02, 2010 13:46

Проблема с тази тематичност: За секса,за любовта и т.н. която съм забелязал по други сайтове е че копира същите мисли които ги има при съответния автор и отделно това изискват селектиране от което често пъти пъти нещата са повече от една секция и често неясно къде са. Другия проблем е че и така мислите за някои автори са малко за да могат да се потопят в творчесвото на съответен човек.
Третият проблем е, че още повече загубваме мисълта защото се смила и насочва към строго конкретния смисъл, а често пъти мислите могат да се приложат за много повече от това което е вложено като метафора.

Въпреки горе изброените неща съм склонен да дам зелена светлина ако има интерес. След това ще измислим нещо. Дали ще е делегиране на отговорност (подбира съответни мисли човека и праща готовите отрязъци за съответната област) при желание от хора или нещо друго.

Относно българските автори съм твърде наясно, че там нещата са много зле. Проблема идва от това, че не желая да прибирам/крада/копи-пействам и т.н. от други сайтове. Това е валидно както за бъгарските автори така и за другите. За да бъдат подбрани е нужно да бъде "преровено" много голяма част от произведенията им и това да бъде направено с мисъл. При чуждестранните е свързано с превод и този момент е избегнат (макар, че някои са подбрани лично от мен от книги).

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта