Купувате ли си музика на оригинални носители? или теглите?
Тегля си. Едно време си купувах музика на оригинални носители, но откак открих неограничените възможности на пиратщината ...
Въпросът с парите е по-особен. Вярно, че хората са вложили пари и очакват да си ги избият; вярно, че това им е професията; вярно, че няма безплатен обяд, и ако не плащам за носителя, аз пак плащам за компютъра, за нета, отделям от времето си да издиря и изтегля. Но съществува и тази гледна точка - създаването на изкуство с мисълта това да носи пари опорочава самото изкуство.
Въпросът с парите е по-особен. Вярно, че хората са вложили пари и очакват да си ги избият; вярно, че това им е професията; вярно, че няма безплатен обяд, и ако не плащам за носителя, аз пак плащам за компютъра, за нета, отделям от времето си да издиря и изтегля. Но съществува и тази гледна точка - създаването на изкуство с мисълта това да носи пари опорочава самото изкуство.
You think you are safe but you are wrong - we are falling off the edge of the world!
Малко дабъл пост, лошо няма 
Та днес си купих оригинален диск на албум, който ми е най-на сърцето -
Avantasia - The Metal Opera prt.1. Допълнително си поръчах за тази Събота да ми докарат и последния албум на проекта Авантазия, който излезна преди няколко дни.
Колекцията ми расте бавно, но славно!

Та днес си купих оригинален диск на албум, който ми е най-на сърцето -
Avantasia - The Metal Opera prt.1. Допълнително си поръчах за тази Събота да ми докарат и последния албум на проекта Авантазия, който излезна преди няколко дни.
Колекцията ми расте бавно, но славно!
No faith, only the power of will

Как ще не си доволен, кърти мивки и цепи секвои албума, дето се вика. Да, от нет-а ми е, даже изтече преди официалната премиера...gorski_ написа:Avantasia - The Scarecrow си взех преди месец. Не съм особено доволен от албума, но поне колекцията да расте.

Като изключим проблема с парите, и това че голяма част от музиката, която искам/съм искал е почти неоткриваема, не знам дали все пак бих си купувал CD-та. Едно време съм купувал касетки и дискове, просто нямах нет още. По-удобно ми е с Music Library-то, от колкото да сменям диск след диск през няколко минути, или да трябва да си RIP-вам всяко CD.
Единствената оригинална музика която притежавам е Led Zeppelin Box-Set: The Complete Studio Recordings. Доста се оръсих за нея, 130-140 долара ми излезна (от чужбина си я купих), не ми беше и нужна (имах ги), може би от някаква колекционерска страст си ги купих... Пък баш Zeppelin си заслужават, по-дяволите

Е, не съм казал, че заради Купър е златен албума. Просто ме зарадва дъртия му глас, от 2006-та не съм му чувал нещо ново, време му е пак да се разпише. Така е, има по-различен звук (албума), малко на прогресив го избива, но е в умерени количества и (поне мен ме) радва, важно е да не се тъпче на едно място. Не че има смисъл да се спори - разни хора разни идеали. Много ще ми е интересно да чуя следващия Edguy, да видим Тобиъс в каква насока ще поведе нещата...
А, и за да не се брои цялото мнение за офтопик - да, като излезе новия Edguy от нета ще го сваля...
А, и за да не се брои цялото мнение за офтопик - да, като излезе новия Edguy от нета ще го сваля...

Всичко се тегли от нета, може би поради причината че тук няма от каде да се копуват такива неща. Това е кофти защото примерно щеше да ми е много хубаво да си купя цялата дискографиика на Tool и да си я имам. Другото кофти е че проекти като World melancholy не могат да се намерят из нета, а диск няма от каде да си купя в тоя град.
We all feed on tragedy, It's like blood to a vampire...
Проблема е че единствения град наблизо в който може да се намери нещо е Плевен. Поръчвах на едни приятели, ама те горките колко са сериозни... А когато на мен ми се отдаде възможност да отида все трябва да давам пари за някакви други неща и все не мога да отделя за някое друго албумче. Пък и там май нещата които ги търся ги няма.
We all feed on tragedy, It's like blood to a vampire...
- Gab4o
- Разбиращ
- Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
- Контакти:
Re: Купувате ли си музика на оригинални носители? или теглит
тази тема е особено актуална в момента...навлизането на авторското право като че ли вече не е идея, а факт. Променило ли се е нещо във вашето виждане за нещата?