За тези които си тръгнаха

Ако ви интересува нещо около сайта ми.Ако имате предложение за нещо друго. Ако нещо конкретно не харесвате или харесвате и мислите да го споделите мястото е тук!
Отговори
Vassil
Администратор
Мнения: 1570
Регистриран: съб фев 14, 2004 0:54

За тези които си тръгнаха

Мнение от Vassil » пет апр 24, 2009 0:27

Много мислех преди да захвана тази противоречива тема. През форума минаха много хора kkk, gorski_, Willow, Human_Paun4o и т.н. хора които си тръгнаха от този форум. За тях става дума... Някои написаха много мнения други малко, някои по-смислени други по-малко от тези написаните. Това няма значение, всеки е оставил свой отпечатък малко или много. Не крия, че всяко сбогуване задочно или обявено явно не е приятно (така е и в т.н. реален свят). В това мнение обаче аз искам да изкажа друго нещо това което не е добре да се казва защото е лека анти-реклама.
Идеята на форума, на сайта и на други което няма да спомена е именно и това. Да се променим и да погледнем светът с други очи криещи знанието за старото и новото което надявам се форума или сайта да е допринесло - не да го предизвика, не да го започне, не да го инициира и т.н. синоними, а да е допринесло макар и частичка. Дори и един човек от тези които си тръгнаха да го е направило и с частица заради това нека. Ей, ччч останалите айде сега и вие да не избягате хахаха. Надявам се и занапред да откриваме нови неща за себе си и света чрез околните и ...(това изречение вие го довършете) :) Т.е. оставям ви и вие да коментирате ако пожелаете.

Потребителски аватар
Gab4o
Разбиращ
Мнения: 1810
Регистриран: пет юни 10, 2005 18:46
Местоположение: Around the World, Where the Heart Belongs, Venezia
Контакти:

Мнение от Gab4o » пет апр 24, 2009 0:59

бе аз помня като имаше хора, които обявиха сайта за сектантски, влияещ чрез вуду магии или нещо друго... :D които радвам се - преосмислиха позицията си! :lol:
Един проект от създателите на Your Crossroad of Hopes - http://Book.CrossroadBg.com/
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Tea
Знаещ
Мнения: 486
Регистриран: вт авг 23, 2005 9:11
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Tea » пет апр 24, 2009 10:43

Vassil идеята на всичко тук се усеща още при първите срещи със съдържанието. Да, аз се гордея, че мога да съм част от нещо толкова уникално, което пази мисленето и развитието като основна цел и ценност. Аз самата съм прекъсвала писането си тук два пъти. И двата пъти беше по лични причини, заради хора, които изкривяват собствената ми представа за форума. Но наскоро осъзнах, че именно представите ни са най-големите пречки в по-нормалния ни живот. Когато нямаш такава и максимално се опитваш да гледаш отстрани, нещата стават по-ясни. Нямам представа какви са мотивациите на всички тези хора, но за някои от тях се съмнявам, със съжаление, че са си тръгнали вследствие на промяна. Просто трябва да избираме какви да сме си тук, помежду си. Споделяме много лични неща, което предполага да ставаме приятели. От друга страна никога не научаваме достатъчно, за да го постигнем. Това си е друга, различна форма на взаимоотношения, която трябва да се приеме и да не се слага в калъпите на останалите. Да, при мен промяна има. Форума спомогна за онова, което и живота ми подсказваше отдавна. Но аз съм сигурна, поне за себе си, че така или иначе се връщам. С всичко съм така. Надявам се поне някои от тях в това отношение да са като мен.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

Потребителски аватар
Sirius
Разбиращ
Мнения: 648
Регистриран: нед дек 16, 2007 18:22
Местоположение: Sliven
Контакти:

Мнение от Sirius » пет апр 24, 2009 16:48

Може би на всеки в даден момент му се иска да си тръгне от някъде и да поеме в друга посока.
Някъде четох, май го има и в сайта: ако не знаеш накъде си тръгнал ще пристигнеш на друго място!
Вероятно вече сайта и форума не ги удовлетворяват или са получили това от което са имали нужда и са затворили съответната страница от книгата на живота си.
Аз мисля, че всеки от заминалите си и тези които все още са на линия са спечелили, променили са се към по-добро защото поне малко писането в този форум те кара да си използваш сивото вещество. А мислещите хора принципно погледнато са по-добри от инертните. :wink:

Потребителски аватар
anahata
Намиращ
Мнения: 171
Регистриран: пон май 14, 2007 15:29

Мнение от anahata » съб апр 25, 2009 9:26

Този сайт ми е много скъп, защото е виртуалната реалност, в която преживявах себе си и събитията в своя живот последната година и половина, ако не греша. Вярно е, че в началото имаше твърде провокативни и шокиращи откровения, но точно това прикова вниманието ми. Ние сме различни и това е интересното.

Онова, което научих за себе си и за живота е усещането, че животът винаги може да започне отново поне по отношение на най-важните решения за това, кои сме и какъв е животът ни. Може да звучи странно, но точно от това общуване черпех сила в моменти на слабост и загуби...И слава Богу, не само оживях, но сякаш се родих отново...
Спомням си за едно прекрасно стихотворение, пуснато от kkk. Жалко, че този виртуален приятел си тръгна...

Това, което остава у мен като опит от присъствието ми във форума е, че "най-голямото щастие е в създаването, а не в реагирането". Ето защо не бързам в реакциите си по отношение неразбирането...в отделни теми...Например твърде стеснено се възприема и интерпретира темата за любовта и човешките взаимоотношения. Все някак си разговорът тръгва към взаимоотношенията между половете..А любовта е най-вече едно универсално чувство...необятно...като живота...Когато се фокусира върху егото и това, което имаме нужда да получим в любовта...тя просто вече си е тръгнала...Но май се поувлякох...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост